הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 1 ק"ג עוף
1 כף קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
3 כפות רוטב סויה
מלח פלפל
1 כפית סוכר
2 כפות שמן
1/4 1 כוסות שקדים מולבנים
2 כפות מים או מרק עוף צח
אופן ההכנה
מסירים מהעוף את העור בעזרת סכין חדה. מסירים את הבשר מהעצמות. (יש לשמור על העצמות להכנת ציר מרק העוף)
לפרוס את בשר העוף לחתיכות קטנות.
בקערה מערבבים קמח תפוחי אדמה או קורנפלור עם רוטב סויה, מלח, פלפל וסוכר.
מוסיפים את חתיכות העוף ומערבבים היטב.
מחממים 1 כף שמן בסיר ומשחימים את השקדים תוך כדי עירבוב . מסננים ושומרים בצד.
מוסיפים את שארית השמן לסיר. מוסיפים את חתיכות העוף ומטגנים מעל להבה גבוהה כ-15 דקות. הופכים את חתיכות העוף במשך כל זמן הטיגון.
כאשר נתחי העוף שחומים/זהובים, מחזירים את השקדים לסיר ומסיפים את המים או המרק.
משפרים את התיבול, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
מעבירים את התבשיל לכלי הגשה מחומם ומגישים עם אורז מבושל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון