חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף צלוי ב"קוקי" עם תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף עם תפוחי אדמה ומעט ירקות אפויים בתוך שקית "קוקי" הוא מאכל טעים, ללא שומנים מיותרים ניתן להכינו במהירות או להכין מראש את השקית ולאפות כשמתחשק. תפוחי האדמה סופגים את הרוטב מהעוף ואילו הגזרים הופכים מזוגגים מהרוטב .
עוף צלוי ב"קוקי" עם תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף עם תפוחי אדמה ומעט ירקות אפויים בתוך שקית "קוקי" הוא מאכל טעים, ללא שומנים מיותרים ניתן להכינו במהירות או להכין מראש את השקית ולאפות כשמתחשק. תפוחי האדמה סופגים את הרוטב מהעוף ואילו הגזרים הופכים מזוגגים מהרוטב .
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף- ניתן חלקי עוף שונים והפשוט ביותר : ישר מהפריזר לשקית. אין צורך להפשיר.
פפריקה
6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לשלושה
מלח
שום - שבבי שום, אבקת שום, שום כתוש טרי או קפוא
4 גזרים בינוניים
מעט שמן
בצל פרוס לשניים
שקית אפיה מסוג "קוקי", גדולה
אופן ההכנה
בקערה גדולה מניחים את העוף ומושחים אותו במעט שמן. בוזקים עליו פפריקה מתוקה, עד שהוא הופך אדמדם. מעסים עליו שום או מפזרים שבבי שום או אבקת שום. מכניסים את העוף (ניתן קפוא) ישר לשקית ה"קוקי". משגרים פנימה עוד מספר פלחי שום. מוסיפים את הבצל.
מכניסים את תפוחי האדמה לתוך הקערה ויוצקים עליהם מעט שמן, פפריקה מתוקה (לא להסס להוסיף כמות של פפריקה עד שכל תפוחי האדמה הופכים אדומים), מוסיפים מלח לפי הטעם וכן שום קצוץ, שלם, פרוס , באבקה או קפוא.
מנערים, בוחשים או מקפיצים את תפוחי האדמה עם כל התבלינים ומוסיפים אותם לשקית.
מוסיפים 4 גזרים קלופים, שלמים.
ניתן להוסיף מספר רצועות פלפל אדום .
סוגרים את השקית בסוגר המצורף ומניחים אותה על תבנית. מחוררים כארבעה חמישה חורים בשקית , כדי שהאדים החמים ייצאו במהלך האפיה.
אופים את העוף בתנור בחום הנמוך במעלות בודדות מ-200 , כדי למנוע פגיעה בשקית.
אופים כשעה וחצי עד שעתיים, תלוי במצב הראשוני של העוף או עד שמבחינים שהוא אפוי וצלוי היטב וגם תפוחי האדמה זהובים ואפויים. ניתן להנמיך הטמפרטורה עד להגשה.
מניחים את התבשיל על מגש או צלחת הגשה , גוזרים בסכין את אחד הפתחים ומניחים לעוף לגלוש החוצה. מסירים את תפוחי האדמה שנותרו -לפעמים צמודים לשקית - ואת יתרת הרוטב מעל הכל. מגישים מיד.
ניתן להכין את השקית מראש ולשמור אותה במקרר עד לאפיה , באותו היום.
מגיש: חייםנוי
מקור:
שתף את המתכון