הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בשקל 2-3 ק"ג
2 עגבניות מגורדות על מגרדת
1 בצל גדול מגורד על מיגרדת
1 כף גדושה קוביות לימון כבוש
1 כף שטוחה שום כתוש
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
1 מקל קינמון
1 כף גינגר מגורד
½1 כפיות מלח
קמצוץ ציפורן טחונה
מספר שערות זעפרן
½ כף כורכום אדום
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס קוסברה קצוצה
¼ כוס שמן זית
1 כף מחמאה
100 ג"ר זיתים ירוקים מגולענים
אופן ההכנה
1. סיר גדול שיכול להכיל את העוף בשלמותו
למישרה:
2. מוסיפים לסיר את שמן הזית, רסק העגבניה, המחמאה, השום,
קוביות הלימון הכבוש, הפטרוזיליה והקוסברה הקצוצה וכל שאר התבלינים למעט הזיתים
3. מערבבים היטב את כל החומרים ומורחים את העוף היטב היטב בחומרי המישרה
4. מניחים את הסיר על להבה קטנה ומוסיפים לו לא יותר מכוס מים מכסים ומבשלים כ 30
דקות.
5. מוציאים את העוף ללא הרוטב לתבנית אפיה
6. מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות עד הזהבה עמוקה כ 30 דקות
7. במקביל מוסיפים לרוטב שנישאר בסיר את הזיתים המגולענים ומבשלים עד הסמכה.
8. מוציאים את העוף לצלחת הגשה ויוצקים מעליו את הרוטב בנדיבות.
מגיש:
מקור: sousoukitchen
שתף את המתכון