הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף במשקל 3-4 ק"ג מופשר ומנוגב היטב
1 כף פפריקה
1 כפית פלפל שחור טחון עבה
1 כפית מלח
1 כף טימין
1/2 כף רוזמרין
1 ראש שום/ לימון שלם
1 כוס יין לבן
אופן ההכנה
1. בקערה קטנה עם רבע כוס שמן זית מערבבים היטב פפריקה, פלפל שחור, מלח טימין, ורוזמרין ויוצרים פסטו למריחה
2. עוף מופשר או טרי יש לנגבו היטב מנוזלים
3. מורחים את הפסטו היטב על העוף ובתוכו.
4. מכניסים לבטן ראש שום שלם /או לימון שלם
5. בתחתית סיר הבישול האיטי נציב כ 10 גלילים בגודל פינג פונג מנייר אלומיניום
6. מעליו נניח את העוף כשגב העוף לכיוון תחתית הסיר
7. נשפוך מעל כוס יין לבן ונכסה את הסיר
8. נפעיל את הסיר לגובה גבוה ביותר
9. נמתין 6 שעות ואז נוציא לכלי הגשה (בחם בינוני 8 שעות)
ניתן להוסיף תפוא"ד קלופים ומחולקים לרבעים לאחר 5 שעות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון