הוראות הכנה
מרכיבים
50 עלי גפן (או חוביזה) טריים גדולים
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
1/2 ק"ג בשר שמן (כבש או בקר) קצוץ ביד
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
כ-20 עלי נענע קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמן
לבישול:
1/2 כוס מיץ לימון
מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערית, למעט מיץ הלימון והמים.
פורשים עלה, שמים במרכזו כף מילוי. מקפלים את החלק התחתון של העלה על המילוי. אחר כך מקפלים את שני הצדדים, ומגלגלים מכוון הבסיס לכיוון קצה העלה. שימו לב שהגלגול יהיה מהודק, אך לא מהודק מדי.
מרפדים סיר בכמה עלים ומניחים עליהם את העלים הממולאים זה ליד זה בכמה שכבות. את צד הקפל מניחים כלפי מטה. מניחים על העלים צלחת כמשקולת.
מביאים לרתיחה 6 כוסות מים וחצי כוס מיץ לימון. יוצקים את מי הלימון הרותחים בעדינות אל הסיר, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון