הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' כבד עוף טרי מנוקה
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
שקית ג'לטין
6 כפות חמאה
4 שיני שום כתושות
חצי כוס ברנדי
מלח, פלפל גרוס גס
אופן ההכנה
במחבת, מטגנים את הבצל עם כף חמאה. לאחר דקה מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהבצל מוזהב. מוסיפים את הכבד ומטגנים עד שהכבד כמעט מוכן (שיישאר מעט ורוד במרכזו). ממליחים, מפלפלים ומורידים מהאש - מניחים בצד שיתקרר.
בסיר קטן נחמם את הברנדי עד שכמעט ירתח ואז נוסיף ג'לטין תוך כדי ערבוב (כדי שלא ייווצרו גושים). נוסיף לתערובת הבצל והכבדים יחד עם שארית החמאה ונערבב.
לאחר שהתערובת התקררה מעט, נטחן אותה במעבד מזון עד שנקבל מחית ללא גושים.
נרפד תבנית מסוג "אינגליש קייק" בנייר פרגמנט ונשמן אותו. נשפוך את מחית הכבד, נסגור עם ניילון נצמד ונקרר למשך הלילה.
נגיש את פאטה הכבד בפרוסות, לצד לחם או טוסט וריבה כלשהי.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון