הוראות הכנה
מרכיבים
1. כתף טלה, מפורקת מהעצם וחתוכה לקוביות
1/2 ק"ג גזר חתוך לקוביות קטנות
300 גר' אפונה ירוקה
2. בצלים בינונים
6. שיני שום
2. יח' פלפל צ'ילי
2. עגבניות קלופות ומגולענות
400 גר' אורז עגול
כ-600 מ"ל ציר עוף
1/4 כפית פלפל שחור
6. כפות שמן זית
2. כפיות מלח (לפי הטעם)
2. לימונים
אופן ההכנה
מחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית, מטגנים את בשר הטלה, מוציאים ושומרים חם.
באותה המחבת מטגנים גזר, שום ובצל עד להזהבה ולתבל.
להוסיף את האורז,הצ'ילי והעגבניות, לערבב היטב ולהנמיך את האש.
מוסיפים את ציר העוף ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה,עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במחגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.
לפני ההגשה סוחטים לימון טרי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון