חיפוש


פאייה ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' ירקות שורש (בצל, סלרי,כרישה,גזר,שורש פטרוזיליה וסלרי)
1/2 ק"ג תחתיות ארטישוק
1. צרור אספרגוס
2. בצלים בינונים
6. שיני שום
2. יח' עגבניות קלופות ומגולענות
400 גר' אורז עגול
כ-600 מ"ל מים/ ציר ירקות
1/4 כפית פלפל שחור
6. כפות שמן זית
2. כפיות מלח (לפי הטעם)
100 גר' פרמזן מגורר
אופן ההכנה
חותכים את ירקות השורש לקוביות קטנות.
חולטים וחותכים את הארטישוקים לשמיניות.
מקלפים וחולטים את האספרגוס, חותכים לפיסות.
מחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית ומטגנים את ירקות השורש, השום והבצל עד להזהבה.
מתבלים.
מוסיפים את האורז, העגבניות, הארטישוק,מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
מוסיפים את ציר הירקות או מים ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את האספרגוס ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.
לפני ההגשה מפזרים לתוך הפאייה פרמזן מגורר.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור:
שתף את המתכון