הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:
לקלתית ולרשת:
½3 כוסות קמח (500 גרם)
¼ כפית מלח
½1 כוסות אבקת סוכר (200 גרם)
350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
למלית הפרג:
½1 כוסות חלב (360 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 כוסות פרג טחון טרי (400 גרם)
½ כוס דבש (160 גרם)
100 גרם חמאה
קליפה מגוררת מלימון אחד
½ כוס צימוקים (75 גרם)
1 כפית תמצית וניל
4-5 כפות שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים (40-50 גרם)
1 תפוח עץ, קלוף ומגורר גס
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה
הכנת רשת הבצק והקלתית:
1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל"פיתות". עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
3. מרדדים חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי ½ ס"מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת, מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
4. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי ½ ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט, ובינתיים מכינים את המלית.
הכנת מלית הפרג:
1. מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
2. מצננים לטמפ' החדר (התערובת תהיה דלילה יחסית, וזה בסדר).
3. מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, תמצית וניל, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב.
הרכבה ואפייה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.
2. משטחים את מלית הפרג על הקלתית.
3. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה ומניחים מעל את רשת הבצק הקפואה (או מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב). מברישים את הרשת בביצה וממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
5. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.
מגיש:
מקור: המתכון מתוך סודות מתוקים של קרין גורן
שתף את המתכון