חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי לאוהבי פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בחלק מהקונדיטוריות נוהגים לטחון את כל המאפים הישנים שלא נמכרו, ולהוסיף למלית הפרג. br מלית פרג אכן דורשת פירורים יבשים כדי לספוח חלק מהנוזלים, brאבל אנא טירחו להכין אותם בעצמכם - שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים br יהיו מצויינים ותמיד עדיף לדעת מה יש בפנים
פאי לאוהבי פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בחלק מהקונדיטוריות נוהגים לטחון את כל המאפים הישנים שלא נמכרו, ולהוסיף למלית הפרג. br מלית פרג אכן דורשת פירורים יבשים כדי לספוח חלק מהנוזלים, brאבל אנא טירחו להכין אותם בעצמכם - שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים br יהיו מצויינים ותמיד עדיף לדעת מה יש בפנים
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:
לקלתית ולרשת:
½3 כוסות קמח (500 גרם)
¼ כפית מלח
½1 כוסות אבקת סוכר (200 גרם)
350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
למלית הפרג:
½1 כוסות חלב (360 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 כוסות פרג טחון טרי (400 גרם)
½ כוס דבש (160 גרם)
100 גרם חמאה
קליפה מגוררת מלימון אחד
½ כוס צימוקים (75 גרם)
1 כפית תמצית וניל
4-5 כפות שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים (40-50 גרם)
1 תפוח עץ, קלוף ומגורר גס
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה
הכנת רשת הבצק והקלתית:
1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל"פיתות". עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
3. מרדדים חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי ½ ס"מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת, מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
4. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי ½ ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט, ובינתיים מכינים את המלית.
הכנת מלית הפרג:
1. מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
2. מצננים לטמפ' החדר (התערובת תהיה דלילה יחסית, וזה בסדר).
3. מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, תמצית וניל, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב.
הרכבה ואפייה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.
2. משטחים את מלית הפרג על הקלתית.
3. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה ומניחים מעל את רשת הבצק הקפואה (או מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב). מברישים את הרשת בביצה וממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
5. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון מתוך סודות מתוקים של קרין גורן
שתף את המתכון