הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 200 גרם קמח לבן
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
50 גרם סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2-3 כפות מים
לקרם: 2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל חלב
40 גרם קמח לבן
קורט קארי
75 גרם סוכר
למלון: חצי מלון פרוס
קורט קארי
2 כפות סוכר חום
לשוקולד: 175 גרם שוקולד מריר מאיכות מעולה
רבע כוס חלב
1 כפית סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
אופן ההכנה
לבצק: מערבבים היטב את החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה ולשים ליצירת מעין פירורים. מוסיפים את יתרת המרכיבים ולשים לבצק חלק (אך לא ממש גמיש) ומשהים לחצי שעה. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק ומניחים בתבנית פאי. מורידים את הקצוות העודפות. מנקבים חורים בבצק בעזרת מזלג. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוציאים ומצננים. אופים שוב בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך רבע שעה. מוציאים ומצננים.
לקרם: טורפים את החלמונים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים חצי מכמות החלב, את תמצית הווניל, הקארי והקמח וטורפים לבלילה אחידה ללא גושים. מרתיחים את יתרת החלב. יוצקים בזהירות, תוך כדי טריפה את החלב הרותח לבלילה ונזהרים שהביצה שבפנים לא תהפוך לחביתה. מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה רצופה עד שהופך לקרם שנפרד מדפנות הסיר. יוצקים את הקרם לקלתית שיצרנו מקודם ומשטחים בעזרת מרית.
למלון: מערבבים את הסוכר והקארי וזורים על המלון. מניחים למלון לנוח בתוך מסננת על מנת שיגיר את הנוזלים כך למשך כחצי שעה. מסדרים את פרוסות המלון על הקרם.
לשוקולד: ממיסים את הכל ביחד בסיר כפול עד לקבלת ממרח חלק. יוצקים מהשוקולד במרכז הפאי אך לא עד הקצוות (על מנת שיהיה ניתן לראות את המלון).
ניתן לקשט בתותים. מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון