חיפוש


פאי פיטריות ובצל נוסח פרובאנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי פיטריות ובצל נוסח פרובאנס brהריח הריח שלא נדבר על הטעם br
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
לבצק:
1.5 כוסות של קמח לבן(
150 גרם חמאה רכה או מרגרינת מחמאה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
למלית:
2 בצלים חתוכים לקוביות
250 ג"ר פטריות טריות חתוכות פונטבלו
250 ג"ר פיטריות טריות חתוכות שמפיניון
כף גדושה של אבקת מרק פיטריות
¼ כוס מים רותחים
2 שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת טל העמק
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינת קשקבל
אפשר להוסיף גם גבינות קשות אחרות.
4 ביצים
2 כפיות פלפל שחור גרוס עבה
עשבי תיבול טריים: כמות נדיבה של בזיל, וטימין,
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לבצק
1. בקערהאו במערבל מזון מכניסים את חומרי
הבצק ,מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת בצק פרורי
משהו מהדקים לכדור בתוך ניילון נצמד ומכניסים
למקרר לשעה
2. מוציאים מהמקרר מרדדים אוטו לגובה 0.5 ס"מ
ומניחים על תבנית מקומחת עגולה או קפיצית
משטחים היטב עם האצבעות כולל דפנות עד לגובה
השוליים העליונות של הדופן דוקרים את הבצק
עם מזלג , מניחים נייר אפיה ומפזרים מעליו
גרגירי חומוס,שעועית לבנה כדי למנוע מהבצק
לתפוח.
אופים את הבסיס בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
עד לצבע זהוב חום. מוציאים מסירים את נייר
האפיה והחומוס/שעועית לבנה
אופן הכנה למלית
3. בינתיים מכינים את המלית. מטגנים את הבצלים
והפטריות עד שהבצל מזהיב.
4. מערבבים את אבקת המרק עם המים הרותחים, ומוסיפים
למחבת. מסמיכים על אש נמוכה. מורידים מהאש
ומניחים בצד להתקרר.
5. מערבבים בקערה גדולה את השמנת החמוצה, הגבינות,
הביצים והתבלינים.
6. מוסיפים את הגבינות לתבשיל, מערבבים, ושופכים על
בסיס הפאי שיתקרר.
7. מכניסים לתנור ל- 40 דקות בחום של 180 מעלות במצב
טורבו.
מגישים חם או קר
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון