הוראות הכנה
מרכיבים
170 גרם מקלוני אורז
2 כפות חמאת בוטנים
5 כפות רוטב סויה או תמרינד
1 כף סוכר חום
2 ביצים מקושקשות
6 בצלצלים חתוכים לקוביות
5 שיני שום כבוש כתושות
1/3 כוס חומץ
בוטנים קלופים
ליים סחוט - לפי הטעם
אופן ההכנה
מכינים מראש מקלוני אורז - מבשלים, מסננים ומצננים.
מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה והסוכר.
מחממים את הווק, ומקפיצים בו את הבצל והשום (בשלב זה אפשר להוסיף נבטי שעועית) עד שיתחילו להזהיב.
אחר כך מוסיפים את האטריות ומטגנים-מערבבים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את החומרים שבקערה ואת החומץ ומקפיצים מספר דקות נוספות.
לבסוף, מוסיפים את הביצים ואת הבוטנים ומלהיטים את הווק לזמן קצר מאוד.
מורידים מהאש ומגישים עם הליים כתוספת בצד.
מגיש:
מקור: שף תאילנדי
שתף את המתכון