הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
1 חב' חמאה או 3/4 כוס שמן זית
2 כפות שמרים יבשים
כף וחצי מלח
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנה
1.לשים את כל החומרים, ומוסיפים את החמאה המלח והסוכר בסוף
ניתן להוסיף כוס וחצי אגווזים טחונים. וכוס וחצי גרעיני חמניה וכפית שום כתוש
2.מניחים את עיסת הבצק להתפחה ראשונה ל 50 דקות.
3.משטחים את הבצק בשנית על תבנית אפיה ומתפיחים כ 35 דקות.
4.כשהבצק הכפיל עצמו לערך יוצרים שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.
ומורחים בשמן זית, לפזר עשבי תיבול ומלח גס.
3. אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות צלסיוס במשך כ- 20-30 דקות במרכז התנור.
אפשרויות לציפוי עליון
בצל ושום
1 בצל, 6 שיני שום פרוס דק, 3 כפות שמן זית, 3 כפות מלח גס.
לטגן בצל פרוס ושום פרוס בכף שמן זית, למרוח שארית השמן ולפזר
בצל שום ומלח.
שום ושקדים קלויים
1 כוס שקדים פרוסים, 6 שיני שום מעוכות, 3 כפות שמן זית,
מלח גס. לטגן שום ושקדים בכף שמן זית. למרוח שארית השמן ולפזר שקדים,
שום ומלח.
עגבנייה, זיתים, גבינת ריקוטה, ועשבי תיבול-
3 כפות שמן זית, בצל קטן פרוס, 6 שיני שום מעוך, 1 כף
ממרח עגבניות. עגבניות מיובשות בשמן (לקצוץ) 1 כוס גבינה, 12
זיתים שחורים, 1 כף פטרוזליה קצוצה, 1 כף תימין, קורט פלפל, ½
כפית מלח. לטגן את הבצל והשום, לקרר, לערבב עם ממרח עגבנייה, גבינה,
זיתים ותבלינים.להוסיף בצל ושום. להבריש בצק ולפזר תערובת.
ב ת א ב ו ן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון