הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
650 מ"ל מים (2+2/3 כוסות)
2 כפות דבש
1 כף מלח
שליש כוס שמן זית
בצל מיובש מטוגן חצי כוס
לציפוי :
2 גמבות
½ חציל
½1 בצל
½ כוס שמן רגיל (קנולה)
אופן ההכנה
מכינים את הציפוי: מטגנים את הירקות במחבת יבשה בלי שמן על אש גבוהה. כשהבצל , החציל והגמבה מתחילים להיות זהובים בהירים מוסיפים שמן, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה עד לצבע זהוב, כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מניחים בצד.
מכינים את הבצק:
שמים את כל חומרי הבצק המיקסר ומעבדים 10 דקות לבצק רך, דביק, חלק ומבריק. משמנים בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. יוצרים כדורי בצק בגודל כדורי פינג פונג או הגודל שאתם אוהבים מניחים 5-6 כדורים בתבנית תנור משומנת בשמן זית, משטחים קצת את הבצק יוצקים מעט מהציפוי ויוצרים גומות בידיים משומנות בבצק. מתפיחים 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180°c. אופים כ-20 דקות עד להזהבה הבצק (גם מלמטה).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון