חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטה כבד עוף עם ריבת תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטה כבד עוף עם ריבת תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' כבד עוף טרי
2 בצלים בינוניים פרוסים
3 כפות חמאה
1/2 שקית ג'לטין
מלח, פלפל גרוס לפי הטעם
1/2 שקית ג'לטין
1/4 כוס ברנדי
לריבה:
100 גר' תאנים
1/4 כוס מים
2 כפות סילאן
1/4 כוס ליקר אפרסק
1/3 שקית ג'לטין
2 כפות וודקה/1 כפית שרף (כהל 95%)
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עם כף חמאה עד להזהבה.
2. מוסיפים את הכבד וממשיכים בטיגון עד שהכבד כמעט מוכן.
3. מוסיפים את המלח והפלפל הגרוס לפי הטעם. מורידים מהאש.
4. בקערה בצד מחממים את הברנדי עד לכמעט רתיחה.
5. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים למניעת גושים.
6. מוסיפים את הכבד והבצל לקערה עם הגלטין המדולל ומוסיפים את שארית החמאה. טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.
7. על תבנית אינגליש קייק מניחים נייר פרגמנט משומן במעט שמן או חמאה, ושופכים עליו את הכבד. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות.
8. מכינים את הריבה: קוצצים את התאנים דק ומרתיחים עם המים. מוסיפים את כל המצרכים לריבה ומקררים בטמפ' החדר.
9. כשהפטה קר הופכים את התבנית על קרש חיתוך , מורידים את נייר הפגרמנט ופורסים לפרוסות.
להגשה: יוצקים על 2 פרוסות 1-2 כפיות ריבה לפי הטעם.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון