הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' כבד עוף טרי
2 בצלים בינוניים פרוסים
3 כפות חמאה
1/2 שקית ג'לטין
מלח, פלפל גרוס לפי הטעם
1/2 שקית ג'לטין
1/4 כוס ברנדי
לריבה:
100 גר' תאנים
1/4 כוס מים
2 כפות סילאן
1/4 כוס ליקר אפרסק
1/3 שקית ג'לטין
2 כפות וודקה/1 כפית שרף (כהל 95%)
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עם כף חמאה עד להזהבה.
2. מוסיפים את הכבד וממשיכים בטיגון עד שהכבד כמעט מוכן.
3. מוסיפים את המלח והפלפל הגרוס לפי הטעם. מורידים מהאש.
4. בקערה בצד מחממים את הברנדי עד לכמעט רתיחה.
5. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים למניעת גושים.
6. מוסיפים את הכבד והבצל לקערה עם הגלטין המדולל ומוסיפים את שארית החמאה. טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.
7. על תבנית אינגליש קייק מניחים נייר פרגמנט משומן במעט שמן או חמאה, ושופכים עליו את הכבד. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות.
8. מכינים את הריבה: קוצצים את התאנים דק ומרתיחים עם המים. מוסיפים את כל המצרכים לריבה ומקררים בטמפ' החדר.
9. כשהפטה קר הופכים את התבנית על קרש חיתוך , מורידים את נייר הפגרמנט ופורסים לפרוסות.
להגשה: יוצקים על 2 פרוסות 1-2 כפיות ריבה לפי הטעם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון