"פטוט" הן חתיכות קטנות של גחנון מעורבבים עם ביצה. לצורך ההכנה חותכים את הבצק לחתיכות קטנות, מטגנים קלות במחבת, מוסיפים ביצים טרופות ומטגנים עד שהביצה מתייצבת. ניתן להכין פטוט עם חלב וגבינה צהובה, עם סוכר ואבקת סוכר או במרק. br1. אם רוצים פטוט מתוק - לוותר על התבלינים והגבינה הצהובה ולהוסיף לתערובת הביצים 2 כפות סוכר. כשהפטוט מוכן לפזר מעל אבקת סוכר. br2. אם רוצים פטוט מרק - בסיר לצקת מנה מרק, להוסיף 1 פיתה תימנית- מפוררת לחתיכות קטנות, חילבה-לפי הטעם, בב הכל בסיר עד שנוצרת עיסה. br
|
|
"פטוט" הן חתיכות קטנות של גחנון מעורבבים עם ביצה. לצורך ההכנה חותכים את הבצק לחתיכות קטנות, מטגנים קלות במחבת, מוסיפים ביצים טרופות ומטגנים עד שהביצה מתייצבת. ניתן להכין פטוט עם חלב וגבינה צהובה, עם סוכר ואבקת סוכר או במרק. br1. אם רוצים פטוט מתוק - לוותר על התבלינים והגבינה הצהובה ולהוסיף לתערובת הביצים 2 כפות סוכר. כשהפטוט מוכן לפזר מעל אבקת סוכר. br2. אם רוצים פטוט מרק - בסיר לצקת מנה מרק, להוסיף 1 פיתה תימנית- מפוררת לחתיכות קטנות, חילבה-לפי הטעם, בב הכל בסיר עד שנוצרת עיסה. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
3 ג'חנונים קפואים
3 ביצים
¼ כוס חלב
גבינה צהובה מגוררת, לפי הטעם
מלח
פלפל שחור
מרגרינה לטיגון
אופן ההכנה
להפשיר את הג'חנונים במיקרוגל כ-40 שניות.
לחתוך את הבצק לחתיכות קטנות
לטגן את הבצק במחבת עד שמזהיב קלות.
טורפים את הביצים בכלי נפרד עם החלב ותבלינים
להוסיף את תערובת הביצים למחבת ולטגן עד שהביצה מוכנה.
מפזרים את הגבינה הצהובה על ה"פטוט", ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
מגיש:
מקור: אבנר מדאר
שתף את המתכון