הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי בס טריים במשקל 400-500 גרם (פילה נקי ללא עצמות)
2 חצילים בינוניים (עדיף חציל בלדי)
150 גרם גבינת פטה צאן מגוררת
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
¼ כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל לפי הטעם
לרוטב-
חצי כוס עגבניות מיובשות מושרות במים רותחים
שן שום כתושה
2 ענפי טימין
¼ כוס יין לבן יבש
250 סמ"ק שמנת מתוקה
¼ כוס ציר דגים או ציר ירקות (לא חובה)
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת הדגים:
1. קולים את החציל על אש גלויה או בתנור בגריל העליון עד שחורכים אותו מכל הכיוונים ומקררים.
2. מוציאים את בשר החציל לתוך קערה גדולה ומערבבים בעזרת מזלג עד לכדי יצירת מחית גסה. מוסיפים את גבינת הפטה, הבזיליקום הקצוץ, השום, ושמן הזית ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מושחים את הפילטים בשמן זית בצד של העור.
4. מניחים 4 פילטים בתבנית משומנת, כשצד העור כלפי מטה. מניחים על כל פילה כמות יפה מהמלית. מכסים (כמו סנדוויץ) עם ארבעת הפילטים הנותרים כשצד העור כלפי מעלה.
5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 190-200 מעלותצלסיוס למשך 15 דקות.
* טיפ- מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים. האדים עוזרים לבישול ומונעים ייבוש.
הכנת הרוטב:
1. מסננים את העגבניות המיובשות ומעבירים למעבד מזון ביחד עם השום ועלי הטימין. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
2. בסיר קטן מביאים לרתיחה את מחית העגבניות יחד עם היין וציר הדגים. מערבבים ומבשלים עד לצמצום מחצית מכמות הנוזלים.
3. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים בבעבוע עדין עד לקבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם. שומרים את הרוטב במקום חם עד שהדגים מוכנים.
להגשה- מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה ומעל מניחים את פילה הבס.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות מסעדת פסטיס
שתף את המתכון