הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית או חמאה מומסת להברשה
24 עלי מרווה
8 חתיכות פילה סלמון נקי מעור ואדרות (במשקל של 180 גרם כל חתיכה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים:
שמיר, עירית, בזיליקום, כוסברה, נענע
2 לימונים מפולטים (כלומר, פילטים של לימון ללא קליפה וללא העור)
8 כפות יין לבן יבש לזילוף
אופן ההכנה
1. חוצים 4 ניירות אפייה לאורכם, כך שיווצרו 8 מלבנים.
2. משמשנים את מלבני הנייר, מניחים במרכז כל מלבן 3 לי מרווה ועליהם את הפילה. מתבלים במלח ופלפל, מפזרים עשבי תיבול ולימון ומטפטפים יין. סוגרים את הנייר לחבילה אטומה, על ידי ליפוף הקצוות בתנועה מעגלית. עד שלב זה מכינים מראש, ושומרים עד 24 שעות בחלק הקר ביותר של המקרר.
3. לפני ההגשה מחממים תנור ל- 180 מעלות.
4. עופים את הדגים במטעפת הנייר 7-10 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה להגשתו. מציצים על החבילות: אם הדג נראה בגוון ורדרד חי, הוא עשוי למחצה: ואם הוא מקבל גוון ורוד בהיר מאוד, כמעט לבן ואטום הוא כבר עשוי מדי. מגישים בצלחת בתוך החבילה, ונותנים לכל סועד להתענג על הארומה בפתיחתה.
מגיש:
מקור: פסח - אוכל טעים לחג
שתף את המתכון