מרכיבים
- ½4 כוסות קמח לתבנית בינונית ו- 5 כוסות לתבנית גדולה
- 2 כוסות מים (ל- ½4 כוסות קמח) ו- ¼2 כוסות מים (ל- 5 כוסות קמח).
- ½ חבילת שמרית
- 100 גרם חמאה
- 2 כפיות מחוקות מלח
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 1 חבילה קוטג'
- מס גרגירי סוכר
מנות:
הוראות הכנה
שמים את הקמח בקערה.
יוצרים גומה בקמח.
לשים את השמרים בגומה עם גרגירי הסוכר.
מסביב לגומה מפזרים את המלח (שלא יגע בשמרים).
מוסיפים לסירוגין את המים בתוך הגומה ולשים לבצק אחיד!
מוסיפים את הקוטג' והגבינה הבולגרית ולשים שנית לבצק אחיד.
משמנים תבנית בחמאה, משטחים בה את הבצק, ומתפיחים במשך שעתיים שלש. מפזרים מספר טיפות שמן רגיל באופן שווה מעל הבצק .חותכים לריבועים שווים בגודל הרצוי ,מפזרים את הגבינה המגוררת . מפזרים את החמאה באופן שווה על כל התבנית, מעל הבצק.
אופים למשך כ- 30 דקות ב-180°c. עד להזהבה.
לאחר שמוציאים מהתנור, חותכים לריבועים לפי הסימונים, ומגישים חם.
מגיש:
מקור: עצמי (בולגרי אסלי)
שתף את המתכון