הוראות הכנה
מרכיבים
300 גר' סוכר
200 גר' חלבון
140 גר' שקדים טחונים
95 גר' קמח
חצי כפית אבקת אפיה
180 גר' חמאה
10 עלי נענע קצוצים לרצועות דקות
תמצית מנטה (להשיג בחנויות מתמחות)
אופן ההכנה
1. ממיסים בסיר את החמאה וממשיכים לבשל עד שהחמאה משנה את צבעה לצבע חום בהיר. כך קיבלנו חמאה בטעם אגוזי קל (בר נואזט). מסננים ומניחים בצד.
2. בקערת מיקסר מערבבים באמצעות וו הגיטרה את הסוכר והחלבון, עד לקבלת קצף לבן רך.
3. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבלים עד שהם נבלעים בתערובת.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה.
5. בהדרגה, מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבול, עד שהיא נבלעת במסה.
6. לקבלת פיננסיירים בטעם נענע- מוסיפים בשלב זה את הנענע הקצוצה ומס' טיפות של תמצית מנטה.
7. מקררים את המסה, רצוי במשך לילה. למחרת היא תהיה יותר נוחה לעבודה. נ
8. יתן לזלף בתוך מנג'טים או בתוך תבניות שקעים קטנים מסיליקון.
אופים ב- 180 מעלות כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה.
לגיוון:
- מעל העוגיה ניתן לפזר פירות יער (אפשר גם קפואים)
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות הקונדיטורית אתי אייזן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון