הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1 ק"ג קמח לחם, קמח כפרי, או קמח לבן
שתי כפות שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפיות מלח
1/3 כוס שמן (שמן זית עדיף, אך כל שמן אחר יתאים)
2 כוסות מים (משתנה לפי הצורך)
לתערובת הבשר
1 ק"ג בשר טחון (אני השתמשתי בתערובת של בשר בקר והודו אדום)
בצל גדול
רכז רימונים
פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: מלח, שום כתוש, כמון, בהראט
פטריות טריות
צנוברים
אופן ההכנה
לשים את החומרים לבצק רך ומניחים בקערה מכוסה, להתפחה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
מתבלים את הבשר, אפשר לגוון, להוסיף או לגרוע תבלינים לפי טעמכם האישי.
מוסיפים רכז רימונים, שנותן טעם חמצמץ לבשר.
פורסים את הבצל לרצועות, מטגנים ומוסיפים לבשר.
מוסיפים לבשר את הפטרוזיליה.
לשים ביד את הבשר עד שהתערובת אחידה, טועמים ומתקנים את התיבול.
פורסים ומטגנים מעט את הפטריות ושומרים בצד.
לאחר שהבצק תפח לשים מעט ומחלקים לכדורים במשקל 100 גרם לערך.
על משטח מקומח, משטחים ביד או במערוך את הכדורים לעיגולים בקוטר 15 ס"מ בערך ומסדרים בתבנית על נייר אפייה.
מניחים בשר על כל עיגול בצק ומשטחים אותו על הבצק. מפזרים פטריות וצנוברים ומהדקים אותם לבשר.
אופים בתנור בחום גבוה כ 10 - 15 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים והבשר מוכן.
מגישים חם עם טחינה טרייה, מתובלת בשום ובהרבה לימון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון