חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פירה בטעם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא זוכרת מאיפה, אבל טוב.
פירה בטעם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא זוכרת מאיפה, אבל טוב.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ראשי שום קלופים (בערך 30 שיניים).
100 גרם חמאה.
2 כפיות קמח.
כוס חלב או מרק עוף.
קילו ורבע תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים.
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפיות שמנת לבישול, או שמנת של פעם.
פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
1. לערבב את השום עם חצי מחצית החמאה בקערית קטנה,
2. לטגן את המשחה במחבת כבדה, על אש מאד קטנה - בערך 20 דקות. השום צריך להיות רך מאד אבל בשום אופן לא מושחם.
3. להוסיף תוך ערבוב את הקמח, ולערבב בערך שלוש דקות.
4. להוסיף את החלב/ציר ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד.
5. את הרוטב לעבד באמצאות בלנדר או טוחן של בראון (המקל הזה, נו..) או מעבד מזון.
6. בנתיים, מרתיחים את רבעי תפוחי האדמה במים מומלחים, עד לריכוך.
7. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים לפירה.
8. מניחים את המחית בסיר גדול, על אש קטנה, לייבוש הנוזלים המיותרים, ומוסיפים את שארית החמאה, ממליחים ומפלפלים.
9. מוסיפים בעירבוב את רוטב השום שיצרנו, ממש לפני ההגשה, ומתקנים את הסמיכות עם השמנת.
10. מגישים בקישוט פטרוזיליה קצוצה דקה.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון