הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה
500 גרם גבינת "גאודה" מגוררת גס
10 שיני שום
צרור עירית קצוצה
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
נקלף את תפוחי האדמה ונבשל בסיר במשך כ-30 דקות, עד שיתרככו. במידת הצורך לבשל עוד מספר דקות. נסנן את המים ונשאיר את תפוחי האדמה בסיר כשהוא מכוסה במגבת ועליה מכסה הסיר ל-5 דקות נוספות.
נחצה את שיני השום, נניח בסיר קטן, נכסה במים ונבשל על אש קטנה במשך חצי שעה, עד שיהיו רכות ויאבדו את חריפותן.
נוסיף את החמאה, השום והשמנת ונאחד עם תפוחי האדמה באמצעות ממעך ידני. נוסיף את גבינת הגאודה החריפה בהדרגה, תוך כדי מעיכה. נוסיף פלפל שחור גרוס וכמות קטנה בלבד של מלח ונמשיך לערבב - בהדרגה הפירה ייעשה אחיד והגבינה תתמזג עם שאר המרכיבים. נוסיף חצי מכמות העירית הקצוצה לערבוב קל נוסף.
נבזוק מעל כל מנה את שאר העירית הקצוצה ונגיש. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון