הוראות הכנה
מרכיבים
שזיפים יבשים
תאנים יבשים
משמשים יבשים
יין אדום מתוק
בצל
סוכר חום
מלח, פלפל
חומרים למילוי:
בשר בקר טחון
שומן כבש
צנוברים קלויים / אגוזים
מלח, פלפל, קנמון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מערבבים יחד את חומרי המילוי.
2.מכינים רוטב יין אדום ע"י טיגון הבצל, הוספת סוכר חום ותבלינים יין אדום.
מביאים ל רתיחה אחת ומורידים מהאש.
3.מגלענים את השזיפים, ופותחים את כל הפירות מהצדדים הפנימיים כדי שיהיה יותר מקום
4.וממלאים את כל הפירות במילוי
5.מגלגלים את הפרי המלא בפרוסת אווז מעושן ונועצים קיסם עץ
6. מסדרים בתבנית אפייה ויוצקים מעל את הרוטב עד חצי מגובה הפירות (אם יש זמן לתת לפירות לשרות ביין 24 שעות). אופים בחום 180 מעלות כחצי שעה ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון