הוראות הכנה
מרכיבים
300 מ"ל מים פושרים
15 גרם שמרים טריים משקית
1.5 כפות שמן זית
500 גרם קמח לחם - שטיבל מס' 2
2 כפיות מלח גס
כפית כמון טחון
אופן ההכנה
מערבבים מים, שמן, מלח ושמרים ומערבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה, חופן אחרי חופן עד לסיום כמות הקמח. לשים היטב, מעבירים למשטח עבודה ומתחילים ללוש במרץ במשך כ-5 דקות. מניחים בקערה מכוסה במגבת ונותנים לבצק להכפיל את נפחו (כשעה). מחלקים את הבצק לשנים-עשר כדורים ומכסים במגבת למשך כ-10 דקות. מרגגים כל כדור במערוך לצורת פיתה ומעבירים למגש שטוח ומקומח.
מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, במצב טורבו, וכאשר התנור בשיא החום מכניסים מהר את המגש עם הפיתות. מוציאים את הפיתות כאשר הן תופחות ונראות כמו כדור קטן ונפוח (כ-3 דקות). שימו לב כי הפיתות יוצאות לבנות ובהירות, לא להילחץ. יש לכסותן במגבת למשך 2 דקות ורק אז להגיש.
מגיש:
מקור: התוכנית שגב במטבח
שתף את המתכון