חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתות ששגב הכין ביום ששי בתכניתו בערוץ 2
פיתה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתות ששגב הכין ביום ששי בתכניתו בערוץ 2
הוראות הכנה
מרכיבים
300 מ"ל מים פושרים
15 גרם שמרים טריים משקית
1.5 כפות שמן זית
500 גרם קמח לחם - שטיבל מס' 2
2 כפיות מלח גס
כפית כמון טחון
אופן ההכנה
מערבבים מים, שמן, מלח ושמרים ומערבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה, חופן אחרי חופן עד לסיום כמות הקמח. לשים היטב, מעבירים למשטח עבודה ומתחילים ללוש במרץ במשך כ-5 דקות. מניחים בקערה מכוסה במגבת ונותנים לבצק להכפיל את נפחו (כשעה). מחלקים את הבצק לשנים-עשר כדורים ומכסים במגבת למשך כ-10 דקות. מרגגים כל כדור במערוך לצורת פיתה ומעבירים למגש שטוח ומקומח.
מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, במצב טורבו, וכאשר התנור בשיא החום מכניסים מהר את המגש עם הפיתות. מוציאים את הפיתות כאשר הן תופחות ונראות כמו כדור קטן ונפוח (כ-3 דקות). שימו לב כי הפיתות יוצאות לבנות ובהירות, לא להילחץ. יש לכסותן במגבת למשך 2 דקות ורק אז להגיש.
מגיש: dylam
מקור: התוכנית שגב במטבח
שתף את המתכון