חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתות תימניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתות תימניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים רגילים (לא שימרית)
1 כף – 15 גרם - מלח
1/2 1 כוסות מים
מעט חילבה, אם רוצים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים היטב לקבלת בצק אחיד וגמיש. לשים לב שכמות המים הדרושה משתנה בהתאם למזג האויר, יכול להיות שתצטרכו קצת פחות או קצת יותר – הוסיפו בהדרגה.
מניחים לבצק לתפוח במשך שעה וחצי לערך (עד הכפלת נפח) ואז נותנים לישה קצרה נוספת. ומחלקים לחמישה כדורים
מרדדים כל כדור לצורת פיתה – עובי של סנטימטר לערך – ומורחים מעט חילבה.
מניחים שוב להתפחה, במקום לח וחמים, כחצי שעה. לשים לב שלא יתייבשו הפיתות.
אופים בסיר פלא (סיר ספירלות), משני הצדדים. אם תכניסו את הפיתות בעודן חמות לקופסת מתכת או פלבטיק עבה, יתרכך הקרום החיצוני שלהן.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון