הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים רגילים (לא שימרית)
1 כף 15 גרם - מלח
1/2 1 כוסות מים
מעט חילבה, אם רוצים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים היטב לקבלת בצק אחיד וגמיש. לשים לב שכמות המים הדרושה משתנה בהתאם למזג האויר, יכול להיות שתצטרכו קצת פחות או קצת יותר הוסיפו בהדרגה.
מניחים לבצק לתפוח במשך שעה וחצי לערך (עד הכפלת נפח) ואז נותנים לישה קצרה נוספת. ומחלקים לחמישה כדורים
מרדדים כל כדור לצורת פיתה עובי של סנטימטר לערך ומורחים מעט חילבה.
מניחים שוב להתפחה, במקום לח וחמים, כחצי שעה. לשים לב שלא יתייבשו הפיתות.
אופים בסיר פלא (סיר ספירלות), משני הצדדים. אם תכניסו את הפיתות בעודן חמות לקופסת מתכת או פלבטיק עבה, יתרכך הקרום החיצוני שלהן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון