הוראות הכנה
מרכיבים
4 אגסים 3 מהם קלופים וחתוכים לקוביות
140 גר´ סוכר
4 חלבונים מוקצפים עם סוכר
100 גר´ אבקת סוכר
חמאה
מלח
קמח
½ קילו שעועית לבנה יבשה
לבסיס:
300 גר´ קמח
175 גר´ חמאה
30 גר´ אבקת סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את, החמאה, הקמח, הסוכר וקורט מלח עד שנוצר בצק במצב פרורים.
מוסיפים מעט מים כדי ליצור בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
משמנים תבנית אפיה בחמאה ומקמחים אותה.
מרפדים את התבנית בבצק, כך שהשולים יהיו גבוהים.
אופים בצורה עיוורת (מניחים ניר אפיה, ומעל את השעועית היבשה) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות.
למחבת בוזקים את הסוכר, החמאה, מקרמלים את האגסים ומניחים אותם על הבצק האפוי (כמובן, לאחר שמורידים את נייר האפייה והשעועית).
מעל האגסים בוזקים את החלבונים המוקצפים, מפזרים את אבקת הסוכר
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 15 דקות .
את האגס הנותר חותכים לאורך ל 8 פרוסות, מפזרים מעליהן אבקת סוכר ומכניסים לתנור למספר דקות, עד להזהבה.
מגישים פרוסת עוגה עם פרוסת אגס.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון