הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סוכר
4 ליטר מים
4 כפות מי ורדים
1 חבילת אטריות אורז דקות
אופן ההכנה
הסירופ:
בסיר גדול -שמים סוכר, מים ומי ורדים ומבשלים עד המסה של הסוכר.
מצננים.
בינתיים מבשלים האטריות עד שהן מלבינות - עניין של דקה בערך. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת הבישול, ומסננים שוב.
מעבירים את סירופ הסוכר לקערת פיירקס גדולה, ועל כל כוס שמים כף גדושה של אטריות. את השאר שומרים במקרר.
מכסים בניילון נצמד ומקפיאים.
הההגשה:
מוציאים מהמקפיא
יוצקים כמה כפות מים רותחים בפינת התבנית הקפואה
חוצבים ומגרדים ומקבלים מרקם של "ברד"
שמים בכוס זכוכית ומעל כף אטריות מבושלות מאלה ששמרנו במקרר
מגיש:
מקור: גיל חובב
שתף את המתכון