הוראות הכנה
מרכיבים
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
לפנה קוטה:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
125 מ"ל חלב או שמנת
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כפות ליקר תפוזים
12 גרם ג'לטין (שקית אחת פחות 1/4 כפית), או 2 עלי ג'לטין
1/2 כוס מים רותחים
כלים:
7-8 תבניות אלומיניום קטנטנות, אישיות. או ספלי אספרסו/קפה קטנים.
אופן ההכנה
1. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר במחבת וממיסים מעל להבה נמוכה. כשהסוכר משחים ומתחיל להפוך לקרמל, מנערים את המחבת ומערבבים, אבל ממש בעדינות כדי לא ליצור גושי סוכר. כשכל הסוכר נמס, מוסיפים את השמנת, מורידים מהאש ומערבבים. מוסיפים גם את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. יוצקים לכל תבנית שכבה של חצי ס"מ. אם יש שאריות יוצקים אותן לעוד כמה תבניות.
2. מכינים את הפנה קוטה: שמים את השמנת המתוקה, הסוכר ומקל הוניל בסיר ומביאים לרתיחה.
3. בינתיים ממיסים את הג'לטין במים הרותחים. אם אתם משתמשים בעלי ג'לטין, יש להשרות אותם קודם במים קרים עד שיתרככו ורק אז לסחוט ולהמיס במים רותחים.
4. מוסיפים את הג'לטין המומס, הליקר והחלב, או השמנת. מערבבים היטב. מוציאים את מקל הוניל ומגרדים את תוכנו בעזרת סכין אל תוך תערובת השמנת.
5. יוצקים את השמנת לתבניות האלומיניום עם הקרמל. מקררים לטמפרטורת החדר ורק אז מעבירים למקרר ל 4 שעות צינון לפחות, ורצוי - ללילה שלם.
6. מותחים מעט את את קצוות התבנית ומעבירים סכין ביניהן לבין הפנה קוטה. מניחים מעל צלחת והופכים את כל הקונסטרוקציה. מנערים טיפה את התבנית ומרימים. הפנה קוטה תישאר על הצלחת. עד שתיעלם.
מגיש:
מקור: ליאור אדרי
שתף את המתכון