הוראות הכנה
מרכיבים
כוס חלב
2 ביצים
3 כפות סוכר חום
2 כפות חמאה ממומסת/ שמן איגוזי לוז(טעים יותר לדעתי)
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
תמצית וניל
#חומרים לגיוון:
ליקר בננה/שוקולד/קסיס
1-2 בננות מעוכות
או כל פרי אחר לפי הטעם (פירות יער, דובדבנים, תותים)
אגוזי פקאן, לוז (לפי הטעם שלכם)
אופן ההכנה
(אפשרי גם במיקסר חשמלי) בקערה מערבבים חלב, ביצים, סוכר, חמאה/שמן.
אחרי שערבתם/ן את הרטובים ניתן להוסיף את כל החומרים לגיוון שציינתי.
מוסיפים קמח מנופה, אפקת אפייה ומלח, טורפים היטב לתערובת חלקה.
מחממים את המחבת עם מעט חמאה/שמן, ובעזרת מצקת יוצקים פנקייקס מהבלילה.
מטגנים על אש בנונית עד קטנה עד הופעת בועות קטנות, הופכים ומטגנים חצי דקה נוספת.
עורמים את הפנקייקס בצלחת ומגישים מיד (חשוב מאוד שזה יהיה מיד כי אם הם לא חמים זה פשוט לא אותו דבר).
אותם ניתן להגיש עם סירופ מייפל/שוקולד, או איזה סירופ עם פירות שמופיע גם כן בקינוחים.
מגיש:
מקור: מבוסס על סגנון (שונה עי)
שתף את המתכון