הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס קמח מלא
¼ כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כף סוכר חום (אם אין ניתן להשתמש גם בסוכר רגיל)
1 ביצה
¼1 כוסות חלב
1 כף שמן
מעט חמאה
להגשה:
סירופ מייפל, סירופ שוקולד, חמאה, ריבה ועוד
אופן ההכנה
במעבד מזון שמים את המרכיבים היבשים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר מערבבים כ- 2 סיבובים. בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים הרטובים: ביצה, חלב והשמן. את תערובת הנוזלים מוסיפים לתערובת היבשים וממשיכים לעבד במעבד המזון עוד כ- 2 דקות עד קבלת תערובת חלקה והומוגנית ללא גושים (למי שאין מעבד מזון ניתן לעשות זאת עם מכשיר בלנדר או בלנדר ידני ("סטיק") או פשוט יותר: ביד).
מחממים מחבת ומשמנים במעט חמאה, יוצקים למחבת בעזרת מצקת מין הבלילה ומטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות, בשלב זה הופכים את הפנקייקס ומטגנים מהצד השני עוד מספר שניות. מגישים חם עם אחד מרטבי ההגשה.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון