הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים גדולות, מופרדות
3/4 כוס קמח מצה
1 כוס חלב חם או מים
1 כפית מלח
1 תפוח עץ - גדול קלוף ומגורר
תמצית וניל
שמן או חמאה לטיגון
להגשה: אבקת סוכר, קינמון
סירופ מייפל/דבש מחומם
אופן ההכנה
1. טורפים את החלמונים עד שהם נעשים בהיריםץ
2. מערבבים את קמח המצה עם החלב, מצננים מעט ומוסיפים לחלמונים.
מקציפים את החלבונים היטב עם מלח ומערבבים בעדינות עם העיסה.
מוסיפים את תמצית הוניל ותפוח העץ, ההדרגה.
מומלץ: לתת לתערובת "לנוח" כרבע שעה.
3. במחבת כבדה מחממים שמן או חמאה בגובה חצי ס"מ, שמים מעט מן התערובת ומשטחים מעט בגב הכף, מטגנים עד להזהבה. מספיגים , זורים אבקת סוכר או קינמון ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון