הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' פסטה "פרפאלה" או "פוזילי"
200 גר' פרושוטו
4 קישואים
1 חב' פטריות שמפיניון טריות
1 בצל גדול
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין לבן
1 כוס קרם פרש (אפשרי גם 1 חבילת שמנת לבישול)
120 גר' גבינת פרמזן מגוררת
20 גר' חמאה
מעט שמן זית
פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה
חותכים את הפרושוטו לרצועות ארוכות.
חותכים את הפטריות לפרוסות דקות.
חותכים את הבצל לטבעות דקות.
חותכים את הקישואים לגפרורים ארוכים.
מבשלים את הפסטה כמעט עד לדרגת אל-דנטה (דקה פחות), ובאותו זמן מכינים את התבשיל:
בסיר כבד על אש גבוהה ממיסים את החמאה עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום, מקפיצים דקה, ואז מוסיפים את הפטריות והקישואים. מטגנים 2 דקות נוספות, לתחילת הזהבת הירקות. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרושוטו. מטגנים תוך ערבוב 2 דקות. מגבירים את האש ומוסיפים את היין הלבן - מטגנים דקה לצמצום הנוזל.
מנמיכים מעט את האש ומוסיפים את הקרם-פרש. מערבבים במשך 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את הפרמזן המגוררת ומתבלים בפלפל שחור גרוס טרי. (מומלץ לא להוסיף מלח בגלל הגבינה והפרושוטו שמלוחים מטבעם).
את הפסטה (שהספקנו בינתיים לבשל) מוסיפים לתוך הסיר, ומערבבים היטב עם כל המרכיבים. מבשלים ביחד דקה-שתיים ומסירים מהאש.
מגישים בקערות אישיות, בקישוט עלי הבזיליקום. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון