הוראות הכנה
מרכיבים
8 עלי סיגר
200 גר' חזה עוף
2 בצלים גדולים
חופן צימוקים כהים
חופן שקדים קלופים וחתוכים לחצאים
חופן אגוזי מלך קצוצים
תבלינים:
1/2 כפית קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט
כף סוכר
קמצוץ מלח
צרור כוסברה (7-8 ענפים)
צרור נענע (7-8 ענפים)
אופן ההכנה
1. מפרידים את עלי הנענע מהגבעול וקוצצים דק, קוצצים דק את הכוסברה.
2. מרתיחים את נתח חזה העוף בשלמותו בסיר עם מים וקצת מלח, מוציאים מהסיר, מקררים
וחותכים לקוביות קטנות.
3.קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד להשחמה. מוסיפים את קוביות העוף, הצימוקים,
השקדים ואגוזי המלך.
4. מוסיפים את הסוכר ואת התבלינים, חוץ מעשבי התיבול (כוסברה ונענע). משאירים ל-5
דקות על אש בינונית.
5. מורידים מהאש ומוסיפים את עשבי התיבול, מניחים בצד שהתערובת תתקרר.
6. פורסים את עלי הסיגר 2 לכל מנה, ממלאים באמצע ומגלגלים כמו בלינצ'ס (או אגרול
וכיו"ב), מדביקים עם מעט דבק קמח (2 כפות קמח וכף מים), מטגנים בשמן עמוק ומגישים.
הצעת הגשה:
מניחים על רוטב חום מתקתק, העשוי מכוס סוכר חום, חצי כוס מים, 50 גר' "מחמאה" (מרגרינה בטעם חמאה), קמצוץ קינמון, קמצוץ ציפורן טחון. את כל מרכיבי הרוטב מרתיחים ומבשלים עד שהוא מסמיך.
הצעות לקישוט:
* קולפים רצועות של קליפת חציל ומטגנים בשמן עמוק. מניחים מעל הפסטייה.
* מפזרים מעט שקדים ואגוזים מסביב לפסטייה, המונחת על הרוטב.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון