הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות גס
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות/ 1 קופסת שימורי פטריות
1 בצל גדול פרוס
1 שן שום קצוצה
1.5גביעי שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות קמח תופח
3 ביצים
2 כפות שמן זית
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות את הבצל. כאשר נהיה שקוף מוסיפים את הפטריות והשום. מטגנים ביחד כשתי דקות. מוסיפים גביע שמנת חמוצה אחד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים ביחד עד לצמצום כל הנוזלים שהופרשו על ידי הפטריות והשמנת. מניחים בצד.
בסיר קטן מבשלים את הבטטה עד לריכוך ויוצרים ממנה פירה. מעבירים את פירה הבטטה לקערה גדולה ומערבבים עם תערובת הפטריות. מוסיפים את כל הגבינות והשמנת הנותרת ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואת הביצים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית פאי בקוטר 26 לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
לבריאות!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון