הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
2/3 גביע גבינה לבנה
100 גרם חמאה או מרגרינה
מעט מלח
למלית:
2 חצילים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות
1 כף מיץ לימון
2 בצלים פרוסים
1/2 כוס מיים
1 כף אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת מרק פטריות
3 ביצים
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
1. לשים יחד את כל חומרי הבצק ומקררים למשך 30 דקות.
2. מרפדים את הבצק בתבנית ומהדקים את התחתית אל הדפנות
3. שמים את החצילים,פרוסות הבצל,מיץ הלימון והמים בסיר ומאדים על אש בנונית עד שתירככו.
4. מוסיפים לחצילים את אבקות המרק,מלח ופלפל ומועכים במזלג- מבשלים עוד 2 דקות.
6. מצננים מעט את החצילים ובוחשים פנימה את הקמח ואת הביצים.
7. יוצקים את תערובת החצילים אל התבנית המרופדת ו"שולחים" את הכל ל 55 דקות אפייה,
או עד שהמלית תתייצב.
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון