הוראות הכנה
מרכיבים
5 מצות שבורות לפיסות קטנות
7 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וקצוצים
½ כוס שמנת מתוקה
200 גרם גבינת קשקבל מגטררת
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 גליל גבינת "פרומעז" חתוכה לקוביות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס עירית קצוצה
6 ביצים
מלח ופלפל שחור, גרוס
5 כפות שמן, לאפייה
תבנית חסינת חום בגודל 30X20 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). שמים בקערה את המצות, יוצקים עליהן 2 כוסות מים רותחים ומשהים 10 דקות. סוחטים היטב ומחזירים לקערה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לשמן ומערבבים. מעבירים לתבנית, יוצקים מעל את השמן ואופים כ-40 דקות עד שהפשטידה תזהיב.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון