הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גר' מחמאה
2 חלמונים
רבע כוס חלב
1.5 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
למילית:
200 גר' גבינת צאן מפוררת-ניתן גבינה מלוחה רגילה
3 ביצים
1 שמנת חמוצה
1 כף רוטב פסטו
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
300 גר' עגבניות שרי חצויות
אורגנו-רצוי טרי
1 חלמון למרוח על הבצק לפני אפיה
אופן ההכנה
1. להכין בצק מהחומרים המצויינים למעלה.
2. לשטח על תבנית לפאי גודל 26 ולהדק היטב על שולי התבנית ולהשאיר מעט לפסים
לקישוט מעל הפשטידה.
3. מעל הבצק לפזר את הגבינה
4.ביצים+שמנת חמוצה+רוטב פסטו לשפוך מעל הגבינה
5. לפזר גבינה צהובה מגורדת.
6. עגבניות שרי חצויות כשהחלק העגול כלפי מעלה.
7. אורגנו קצוץ מעל העגבניות.
8. קצת קשה, אבל לנסות ,מיתרת הבצק ,להכין פסים ולסדר אותם בצורת שתי וערב מעל
העגבניות. ל"חבר"את הפסים לשולי תחתית הבצק כדי שבאפיה הפסים לא "יברחו".
9. למרוח מעט חלמון על הפסים.
10. לאפות בחום בינוני עד שהבצק בשוליים שחום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון