הוראות הכנה
מרכיבים
3 גביעי שמנת חמוצה
200 גר גולדבנד
350 גר קמח תופח
200 גר גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1 כוס חלב
1 קופסה פיטריות חתוכות
1 שקית רוטב שמפניות של אוסם וא קנור
פלפל שחור לפי הטעם (לא חובה)
1/4 כפית מחוקה אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לעשות בצק מקמח, מרגרינה רכה, גביע שמנת וקורט מלח . לפזר על תחתית משומנת היטב של פיירקס בגודל 20*30 ולהדק.
בסיר קטן לחמם את החלב עם אבקת רוטב פיטריות, פלפל שחור ואגוז מוסקט לערבב עד שהבלילה ללא גושים, להוסיף לבלילה את הפיטריות המסוננות ללא נוזלים. לתת רתיחה קלה של דקה ולהוריד מהאש.
לערבב לתוך תערובת 2 ביצים אחד אחרי שניה ומחצית מכמות הגבינה (100 גר).
לשפוך את התערובת על התחתית ולאפות כ-25 דקות.
לערבב היטב 2 גביעיי שמנת חמוצה הנותרים עם מחצית השניה של גבינה צהובה(100 גר)
ולשפוך על הפשטידה החצי אפויה ולהמשיך לאפות כ-40 דקות או עד שפני הפשטידה מזהיב יפה.
מגיש:
מקור: טניה
שתף את המתכון