הוראות הכנה
מרכיבים
למעטה:
1 כוס בורגול דק שהושרה במים קרים כ 15 דקות
½ קילו בשר בקר טחון
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית קינמון
¼ כפית צילי גרוס
למילוי:
½ קילו בשר טחון עבה
1 בצל גדול קצוץ לרצועות
50 ג"ר צנובר
קמצוץ מלח
¼ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים עד שתופח כ 15 דקות מסננים ומוציאים נוזלים על ידי סחיטה בכף היד.
2. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומערבבים היטב
3. מעבירים את התערובת למעבד מזון ומוסיפים את רבעי הבצלים טוחנים עד קבלת עיסה
אחידה וחלקה כמו משחה גסה .
למילוי
4. מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן עד הזהבה מוסיפים את הבשר והתבלינים
תוך ערבובו ע"י מזלג למניעת גושים עד שהוא משנה את צבעו לאפור.
5. מסננים את הבשר ומוסיפים לו את הצנוברים
להרכבת הפשטידה
6. מחלקים את עיסת הבורגול ל 2/3 לשכבת הבסיס ו 1/3 לשיכבת הציפוי
7. בתבנית עגולה משומנת קלות לוקחים 2/3מתערובת הציפוי ביד רטובה עם מים וומשטחים
את התערובת על התבנית מהדקים ומישרים.
8. מוסיפים את חומרי המילוי ומשטחים באופן שווה
9. משטחים בין כפות הידיים לשיכבה דקה את יתרת הבורגול ומניחים מעל שיכבת הבשר
(מאחר ולא ניתן ליצור שכבה בגודל התבנית יוצרים אט אט בחלקים את הציפוי לחיבור בין
החתיכות משתמשים ביד מרוחה בשמן)עד לכיסוי מלא ואחיד של הפשטידה.
10. מורחים מעט שמן מעל חותכים לשמונה משולשים ועל כל משולש מפזרים צנוברים
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 30 דקות או עד שהפשטידה השחימה
השחמה עמוקה
מגיש:
מקור: נאגי
שתף את המתכון