הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו תפוחי עץ חמצמצים קלופים ומגוררים גס.
2 כפות חמאה
100 גרם צימוקים
1 כפית קליפת לימון מגורדת
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
3 ביצים טרופות
4 כפות סוכר
1 כוס פירורי לחם
לקישוט:100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני.
סוחטים היטב את תפוחי העץ המגורדים. ממיסים את החמאה במחבת,מוסיפים את תפוחי העץ ומטגנים קלות.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים היטב.
משמנים תבנית מוארכת 30 ס"מ על 10 ס"מ ויוצקים אליה את הבלילה. אופים 40-50 דקות.
5 דקות לפני תום האפייה יש לפזר אגוזים וצימוקים על הפשטידה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון