הוראות הכנה
מרכיבים
1 וחצי כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים
1/2 כוס קמח
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
3 ביצים
9 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1.מערבבים בקערה קטנה, שמרים יבשים, ומים פושרים
מוסיפים את הקמח, ערבוב קטן, ומכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה למשך חצי שעה.
2.מקלפים את התפוחי האדמה, ומגרדים במגרדת בינונית הכי קל ומהיר לתת למעבד המזון
לעשות את העבודה. סוחטים את המים (חצי סחיטה שקצת ישארו)
3.מחממים תנור ל 220 מעלות.
4.בקערה מערבבים יחדיו את כל חומרי הפשטידה והתבלינים
5.משמנים היטב תבנית אפיה (עדיף תבנית גדולה של תנור האפייה ולא תבנית פיירקס)
במרגרינה ומעליה לצקת 3 כפות שמן.
6.לצקת לתבנית את הבלילה, לשטח ולהדק עם כף היד (הפשטידה לא צריכה לצאת עבה)
ומעל בעזרת כף לפזר 3 כפות שמן.
7.מכניסים לתנור שחומם מראש לשעה.
מגיש:
מקור: מלכה https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1294317
שתף את המתכון