הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מים
100גר' חמאה חתוכה לקוביות
קורט מלח
150 גר' קמח
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
2 כוסות פירות חתוכים ,מנגו שזיף, מלון, ליצ'י, תות שדה קיווי וכ'...
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
1/2 כוס וודקה
1/4 כוס ליקר תפוזים משובח.
אופן ההכנה
מכינים את הסופגניות בסיר קטן , מרתיחים את המים עם החמאה והמלח
מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת, ומערבבים במהירות בעזרת
מטרפה עד שהתערובת חלקה ונפרדת מהדפנות של הסיר מקררים מעט
טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי טריפה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר רחב (9 ס"מ) משונן.
בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק
זולפים את הסופגניות לתוך השמן ברצועות של 10 ס"מ ומטגנים במהירות עד שהסופגניות זהובות ופריכות מעבירים למסננת מרופדת בנייר סופג אפשר להכין כמה שעות מראש .
הכנת הרוטב:
מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה
סמוך להגשה: מחממים את הרוטב במידת הצורך , מעבירים לקערה שקופה ומוסיפים את הצ'ורוס אם רוצים מגישים בצד קערה עם קצפת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון