הוראות הכנה
מרכיבים
· חצי ק"ג חזה עוף
· 2 פלפלים אדומים
· 1 פלפל צהוב
· 1 פלפל צ'ילי
· 2 כפות חלב קוקוס
· 4 טורטיות
· מלח, פלפל, שום, צרור כוסברה
· שמן לטיגון
· שמן זית למריחה על הטורטיות
· רוטב מקסיקני: 500 סמ"ק רוטב צ'ילי מתוק, כוסברה קצוצה, פלפל שחור גרוס, כף רסק עגבניות, 2 כפות מיץ תפוחים.
* 2 כפות קמח וכף מים דבק קמח לסגירת הטורטייה.
אופן ההכנה
*קולים את הפלפלים על האש, מקלפים וחותכים לרצועות.
*חותכים את חזה העוף לרצועות, מקפיצים במחבת עם שמן ושום כתוש. כשהחזה מוכן מוסיפים את רצועות הפלפלים, מוסיפים 2 כפות חלב קוקוס, מלח ופלפל לפי הטעם, ולבסוף מוסיפים כוסברה קצוצה. מקפיצים 3-4 דקות, מורידים מהאש ומחכים שהתערובת תתקרר. לוקחים את הטורטייה, מניחים מהתערובת במרכז, משאירים רווח בקצוות, מקפלים ומגלגלים, ומדביקים בעזרת דבק הקמח, על מנת שהטורטייה לא תיפתח. מורחים את הטורטייה בשמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 7-8 דקות. מוציאים מהתנור, פורסים לחצי בקו אלכסוני, מוזגים רוטב על צלחת ההגשה, מניחים על הרוטב ומגישים מיד.
הערה חשובה: את הטורטייה יש להגיש חם. ברגע שהיא מתקררת היא מאבדת מהפריכות שלה. אם המנה התקררה ניתן לחמם בתנור שנית. אין לשמור את המנה במקרר, אלא להגיש אותה ביום ההכנה. בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף אסי פנחס מאולמי לגונה על החוף,
שתף את המתכון