חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צ'ימיצ'נגה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קייצי, קל להכנה ומרשים בצורתו החיצונית - צ'ימיצ'נגה
צ'ימיצ'נגה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קייצי, קל להכנה ומרשים בצורתו החיצונית - צ'ימיצ'נגה
הוראות הכנה
מרכיבים
· חצי ק"ג חזה עוף
· 2 פלפלים אדומים
· 1 פלפל צהוב
· 1 פלפל צ'ילי
· 2 כפות חלב קוקוס
· 4 טורטיות
· מלח, פלפל, שום, צרור כוסברה
· שמן לטיגון
· שמן זית למריחה על הטורטיות
· רוטב מקסיקני: 500 סמ"ק רוטב צ'ילי מתוק, כוסברה קצוצה, פלפל שחור גרוס, כף רסק עגבניות, 2 כפות מיץ תפוחים.
* 2 כפות קמח וכף מים – דבק קמח לסגירת הטורטייה.
אופן ההכנה
*קולים את הפלפלים על האש, מקלפים וחותכים לרצועות.
*חותכים את חזה העוף לרצועות, מקפיצים במחבת עם שמן ושום כתוש. כשהחזה מוכן מוסיפים את רצועות הפלפלים, מוסיפים 2 כפות חלב קוקוס, מלח ופלפל לפי הטעם, ולבסוף מוסיפים כוסברה קצוצה. מקפיצים 3-4 דקות, מורידים מהאש ומחכים שהתערובת תתקרר. לוקחים את הטורטייה, מניחים מהתערובת במרכז, משאירים רווח בקצוות, מקפלים ומגלגלים, ומדביקים בעזרת דבק הקמח, על מנת שהטורטייה לא תיפתח. מורחים את הטורטייה בשמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 7-8 דקות. מוציאים מהתנור, פורסים לחצי בקו אלכסוני, מוזגים רוטב על צלחת ההגשה, מניחים על הרוטב ומגישים מיד.
הערה חשובה: את הטורטייה יש להגיש חם. ברגע שהיא מתקררת היא מאבדת מהפריכות שלה. אם המנה התקררה ניתן לחמם בתנור שנית. אין לשמור את המנה במקרר, אלא להגיש אותה ביום ההכנה. בתיאבון!
מגיש: יוסף ל
מקור: השף אסי פנחס מאולמי לגונה על החוף,
שתף את המתכון