הוראות הכנה
מרכיבים
11/2 כוסות אורז
מלח ופלפל שחור
3/4 כוס שמן
500 גר' גזר, חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית כורכום
3/4 כוס מים
3 תפו"א קלופים ופרוסים דק
1 כוס שעועית חומה, מבושלת (או חומוס מבושל,זה לא פרסי)
אופן ההכנה
1. שמים בסיר את האורז, מוסיפים מים כדי כיסוי וכפית מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, ומסננים. שוטפים ומשאירים במסננת.
2. יוצקים למחבת חצי כוס מהשמן, ומטגנים את הגזר עד שיזהיב. מוציאים את הגזר ושומרים את השמן.
3. יוצקים לסיר קטן את השמן שנותר, ומטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו. מתבלים במלח ובכורכום. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות.
4. יוצקים לסיר רחב את השמן בו טוגן הגזר, ועורכים על תחתית הסיר את תפוחי-האדמה, מתבלים במלח ופלפל.
5. מערבבים בקערה את האורז, גזר, שעועית ותערובת הבצל. מתבלים במלח ופלפל. משטחים את האורז על תפוחי-האדמה.
6. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כ-45 דקות (אין צורך להוסיף מים). משהים 10 דקות ומגישים.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון