הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר בקר פילה מדומה מס' 6 או כתף מ"ס 4 או 5
(ניתן להשתמש בבשר קפוא לא מוכשר)
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
3 שיני שום פרוסות למחצה
1 סלסלה פטריות שמפיון שלמות
1 כף מלח שטוחה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
5 תפוחי אדמה בינוניים חצויים
1/8 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
1. מחממים את סיר הלחץ עם השמן
2. מכניסים את הבשר שלם ומטגנים עד השחמה מכל צדדיו
3. מוסיפים את בצל והתבלינים ומטגנים עד שקיפות
4. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים יחדיו כ 4 דקות
5. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הבשר ועוד 1/2 כוס וסוגרים את המכסה
6. מרתיחים על מקסימום עד שמתחיל להוציא קיטור ומנמיכים לאש בינונית למשך שעה ורבע
7. מכניסים את הסיר מתחת לזרם מים קרים ומיד יצא הקיטור
8. פותחים את הסיר ומוציאים את נתח הבשר לקירור ל 15 דקות ובמקביל מחזירים את הסיר
ללהבה. ומוסיפים את תפו"אד ומשאירים ללא מכסה.
9. פורסים את נתח הבשר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ כשהוא צונן
10.עם כף מצקת מוציאים מסיר הלחץ נוזלים עד לגובה התפודים (שומרים בכלי כבסיס למרק, אורז, או כל דבר אחר מחזיק שבועיים במקרר)
11. מוסיפים את פרוסות הבשר מעל תפוחי האדמה ומקטינים להבה ל 30 דקות או עד לצימצום הנוזלים לציר עבה מעט
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון