חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בקר בפטריות בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בקר מדהים בליווי תפוחי אדמה ופטריות
צלי בקר בפטריות בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בקר מדהים בליווי תפוחי אדמה ופטריות
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר בקר פילה מדומה מס' 6 או כתף מ"ס 4 או 5
(ניתן להשתמש בבשר קפוא לא מוכשר)
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
3 שיני שום פרוסות למחצה
1 סלסלה פטריות שמפיון שלמות
1 כף מלח שטוחה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
5 תפוחי אדמה בינוניים חצויים
1/8 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
1. מחממים את סיר הלחץ עם השמן
2. מכניסים את הבשר שלם ומטגנים עד השחמה מכל צדדיו
3. מוסיפים את בצל והתבלינים ומטגנים עד שקיפות
4. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים יחדיו כ 4 דקות
5. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הבשר ועוד 1/2 כוס וסוגרים את המכסה
6. מרתיחים על מקסימום עד שמתחיל להוציא קיטור ומנמיכים לאש בינונית למשך שעה ורבע
7. מכניסים את הסיר מתחת לזרם מים קרים ומיד יצא הקיטור
8. פותחים את הסיר ומוציאים את נתח הבשר לקירור ל 15 דקות ובמקביל מחזירים את הסיר
ללהבה. ומוסיפים את תפו"אד ומשאירים ללא מכסה.
9. פורסים את נתח הבשר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ כשהוא צונן
10.עם כף מצקת מוציאים מסיר הלחץ נוזלים עד לגובה התפודים (שומרים בכלי כבסיס למרק, אורז, או כל דבר אחר מחזיק שבועיים במקרר)
11. מוסיפים את פרוסות הבשר מעל תפוחי האדמה ומקטינים להבה ל 30 דקות או עד לצימצום הנוזלים לציר עבה מעט
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון