הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
1 קילו בשר בקר (מס` 5) חתוך לקוביות לא גדולות
4 לימונים פרסיים מיובשים שחורים (שמתי 3)
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר קצוף
צרור עלי סלרי קצוצים
צרור כוסברה קצוצה
צרור עלי חילבה (שמבלילה) קצוצים - אני לא שמתי
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
מיץ מ-3 לימונים
חצי כוס לוביה או שעועית אדומה יבשה - מושרית לילה ומסוננת.
אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים כוס מים ואת הלימונים המיובשים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים ערבעים דקות.
2. מוסיפים את העשבים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומבשלים על אש גדולה 6 דקות, עד שהעשבים מתרככים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים שעה ורבע.
3. מוסיפים את הלוביה ומבשלים עוד 40 דק` או יותר (יש לבדוק אם השעועית או הלוביה התרככו כפי שאתם אוהבים ולהמשיך או להפסיק את הבישול בהתאם).
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 5 דק`.
5. טועמים ומתקנים תיבול.
אמור לצאת תבשיל בשר עם הרבה רוטב ירוק וחמוץ.
מומלץ להגיש עם אורז לבן.
את הלימון הפרסי אפשר לזרוק למרות שהפרסים אוהבים ללעוס אותם להנאתם.
מגיש:
מקור: גיל חובב אוכל של סבתא צילום וכתיבה CooknBake https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1572277
שתף את המתכון