חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בשר פרסי (רורמה סבזי )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"רורמה סבזי" זה מתכון פרסי שמאד מזכיר את החורש סבזי. br"רורמה" פירושו "צלי" ו"סבזי" פירושו "ירק" וזה אכן צלי בשר brמבושל עם המון המון ירק ורוטב לימוני משגע! brבנוסף לכל החגיגה הזו שבסיר מתווספת שעועית אדומה או לוביה, brשעושה נעים לעין וטעים לחיך.
צלי בשר פרסי (רורמה סבזי )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"רורמה סבזי" זה מתכון פרסי שמאד מזכיר את החורש סבזי. br"רורמה" פירושו "צלי" ו"סבזי" פירושו "ירק" וזה אכן צלי בשר brמבושל עם המון המון ירק ורוטב לימוני משגע! brבנוסף לכל החגיגה הזו שבסיר מתווספת שעועית אדומה או לוביה, brשעושה נעים לעין וטעים לחיך.
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
1 קילו בשר בקר (מס` 5) חתוך לקוביות לא גדולות
4 לימונים פרסיים מיובשים שחורים (שמתי 3)
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר קצוף
צרור עלי סלרי קצוצים
צרור כוסברה קצוצה
צרור עלי חילבה (שמבלילה) קצוצים - אני לא שמתי
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
מיץ מ-3 לימונים
חצי כוס לוביה או שעועית אדומה יבשה - מושרית לילה ומסוננת.
אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים כוס מים ואת הלימונים המיובשים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים ערבעים דקות.
2. מוסיפים את העשבים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומבשלים על אש גדולה 6 דקות, עד שהעשבים מתרככים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים שעה ורבע.
3. מוסיפים את הלוביה ומבשלים עוד 40 דק` או יותר (יש לבדוק אם השעועית או הלוביה התרככו כפי שאתם אוהבים ולהמשיך או להפסיק את הבישול בהתאם).
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 5 דק`.
5. טועמים ומתקנים תיבול.
אמור לצאת תבשיל בשר עם הרבה רוטב ירוק וחמוץ.
מומלץ להגיש עם אורז לבן.
את הלימון הפרסי אפשר לזרוק למרות שהפרסים אוהבים ללעוס אותם להנאתם.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: גיל חובב אוכל של סבתא צילום וכתיבה CooknBake https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1572277
שתף את המתכון