הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 ק"ג נתח בשר מס 5 (כתף מרכזי)
3 בצלים גדולים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל חריף גרוס עבה
4 כפות שמן זית
*** תוספות אפשריות
1 כפית טימין
3 שיני שום מעוכות
1 כפית רוזמרין
אופן ההכנה
1. בסיר עבה עם מעט שמן זית "סוגרים את הבשר היטב"
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שקיפות
3. מוסיפים את המלח והפלפל הגרוס לעוד חצי דקה טיגון
4. מכסים את התבשיל במים רותחים ועוד חצי כוס
5. מביאים לרתיחה ומנמיחים את האש לאש קטנה ומכסים ל 2-3 שעות עד שמתרכך
(בודקים שיש מספיק נוזלים מדי פעם)
לקראת סוף הבישול מסירים את המיכסה ומצמצמים את הנוזל עד ל 1/4 מהנתח
6. מוציאים את הנתח לקירור על קרש חיתוך ל 10 דקות
7. חותכים לפרוסות רצויות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון