הוראות הכנה
מרכיבים
700 ג"ר בשר בקר לגולש חתוך לקוביות 3X3 ס"מ
1/3 כוס עדשים כתומות
2 בצלים גדולים קצוצוים
2 שיני שום מעוכות
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון טחון
1 כף רסק עגבניות
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ
2 כפות מי זעפרן
5 תפוחים קלופים ופרוסים לפרוסות
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בסיר עם 3 כפות שמן תירס עד שקיפות מוסיפים את השום
וקוביות הבשר בקר וסוגרים היטב.
2. מתבלים בכפית מלח, רבע כפית פלפל וחצי כפית קינמון, מוסיפים -2 כוסות מים, מכסים
ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
3. מוסיפים את שליש כוס העדשים האדומים, כף רסק עגבניות, 2-3 כפות סוכר, 2כפות
חומץ ו-2 כפות מי זעפרן , מכסים ומבשלים-15 דקות.
4. מקלפים וחותכים לפלחים -5 תפוחים חמוצים ומטגנים במעט שמן -10-15 דקות עד
קבלת גוון זהוב.
5. מסדרים בכלי חסין אש, מקשטים עם התפוחים וממשיכים את הבישול בתנור מחומם
מראש ל 150°c במשך כ-45 דקות.
מגיש:
מקור: ויוי מטעמי נורוז
שתף את המתכון