חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי ירכי עוף ועדשים נוסח מארקש Rfissa,Madhoussa
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי ירכי עוף עם עדשים כמיטב המסורת המרוקאית מדהים
צלי ירכי עוף ועדשים נוסח מארקש Rfissa,Madhoussa
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי ירכי עוף עם עדשים כמיטב המסורת המרוקאית מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
6 עד 8 ירכי עוף
2 עגבניות קצוצות לקוביות
1 בצל גדול קצוץ לרצועות
1 כף גדושה קוביות לימון כבוש
1 כפית שטוחה שום כתוש
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
1 כפית גינגר מגורד
1 כף אבקת מרק עוף
קמצוץ ציפורן טחונה
מספר שערות זעפרן
½ כף כורכום אדום
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס קוסברה קצוצה
¼ כוס שמן זית
1 כף מחמאה
100 ג"ר = 1 כוס עדשים שחומות
אופן ההכנה
1. סיר גדול שיכול להכיל את העוף בשלמותו
למישרה:
2. מוסיפים לסיר את שמן הזית, ומחממים מטגנים את ירכי העוף עד הזהבה מכל צדדיו
3. מוסיפים את רסק העגבניה, המחמאה, השום, קוביות הלימון הכבוש, הפטרוזיליה
והקוסברה הקצוצה וכל שאר התבלינים
4. מערבבים היטב את כל החומרים ומנמיכים אש ללהבה בינונית נמוכה מכסים ומבשלים
15 דקות מוסיפים את כף המחמאה ומערבבים
5. מכסים במים עד לגובה העופות ומוסיפים את העדשים ומערבבים קלות
6. מכסים ומבשלים כ-½ שעה.
7. מסירים מיכסה ומבשלים עוד מחצית השעה עד שהרוטב מצטמצם
8. מגישים בצלחת אישית עם חצי פיתה כבסיס ומעליה עורמים עדשים ומעל העוף
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: sousoukitchen
שתף את המתכון