הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
6 עד 8 ירכי עוף
2 עגבניות קצוצות לקוביות
1 בצל גדול קצוץ לרצועות
1 כף גדושה קוביות לימון כבוש
1 כפית שטוחה שום כתוש
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
1 כפית גינגר מגורד
1 כף אבקת מרק עוף
קמצוץ ציפורן טחונה
מספר שערות זעפרן
½ כף כורכום אדום
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס קוסברה קצוצה
¼ כוס שמן זית
1 כף מחמאה
100 ג"ר = 1 כוס עדשים שחומות
אופן ההכנה
1. סיר גדול שיכול להכיל את העוף בשלמותו
למישרה:
2. מוסיפים לסיר את שמן הזית, ומחממים מטגנים את ירכי העוף עד הזהבה מכל צדדיו
3. מוסיפים את רסק העגבניה, המחמאה, השום, קוביות הלימון הכבוש, הפטרוזיליה
והקוסברה הקצוצה וכל שאר התבלינים
4. מערבבים היטב את כל החומרים ומנמיכים אש ללהבה בינונית נמוכה מכסים ומבשלים
15 דקות מוסיפים את כף המחמאה ומערבבים
5. מכסים במים עד לגובה העופות ומוסיפים את העדשים ומערבבים קלות
6. מכסים ומבשלים כ-½ שעה.
7. מסירים מיכסה ומבשלים עוד מחצית השעה עד שהרוטב מצטמצם
8. מגישים בצלחת אישית עם חצי פיתה כבסיס ומעליה עורמים עדשים ומעל העוף
מגיש:
מקור: sousoukitchen
שתף את המתכון